Terug naar overzicht

Puzzelpost
PuzzelPost Mysterie

Wie was Simon Boekanier? De komende twee weken gebeurt er iets bijzonders! Online en offline raadsels. Een extra mysterie, speciaal voor iedereen die Puzzelpost al vóór de eerste druk heeft ontdekt! En een echte, mooie, merkwaardige prijs.

Meer informatie

Ga naar de website

Feitjes

Gespeeld op
zaterdag 6 mei 2017
Aantal personen
4
Rated 8.4/10 based on 3 customer reviews
In woorden
Bereikbaarheid
Met de auto prima!
Ontvangstruimte
Mysterieus
Host(ess)
Fanatiek
Thema Escaperoom
Mysterie Hunt
Aankleding
Vervallen
Puzzels
Goed

Escape Room Reviews

PuzzelPost Mysterie PuzzelPost Mysterie

2 weken geleden begon ons avontuur. Een online en offline puzzelspel met verschillende mysteries en puzzels... Dat klinkt interessant. Met +/-20 fanatieke puzzelaars begon dit avontuur, gewoon thuis op social media zoals Instagram en FB.

De eerste hints volgden al snel en Jeroen en ik haddenbinnen 2 dagen al  tunnelvisie het moest en zal het Bonnefantenmuseum in Maastricht zijn, alle eerste hints wezen erop. Dus met zijn tweeen afgereisd naar Maastricht, natuurlijk niks te vinden, want het spel zou immers 2 weken duren.

Daarna volgde de volgende hints, nee het was zeker niet Maastricht. De locatie was nog niet bekend. Puzzelend gingen we verder, de fanatiekste van het spel was Silvia, de theorieën vlogen in het rond, online en offline, zoals de maker bedoelt had.  

Na een aantal hints kwamen we erachter dat we fysieke personen nodig hadden, personen die informatie voor ons hadden in de vorm van speelkaarten. Oké de volgende link was gevonden! We waren Simon Boekanier op het spoor.

En ja hoor eindelijk kregen we dan een mail met DE aanwijzigingen voor een locatie en een code voor een kluis ergens in Nederland. Al snel vond Barry de locatie en de code van de kluis? Eitje, maar natuurlijk deelde we die niet op FB, nee die hielden we voor onszelf. Maar de maker van het spel wilde deze met iedereen delen en deelde nog 1 laatste hint op FB, waardoor iedereen hem nu wel moest weten.

De dag van de onthulling van de kluis was aangebroken, er werd gezegd stipt op tijd te zijn, niet te vroeg niet te laat. Uiteindelijk was iedereen (6 volwassenen en 4 kinderen)  te vroeg, maar we hebben netjes met zijn alle gewacht tot we konden beginnen. Op zoek naar het mysterie, wat zouden we vinden. Iedereen vond het erg leuk. De kids waren fanatiek op zoek en vonden foto's, wij zagen vooral een heel gaaf pand. Maar toen... een gegil, de kluis!!! Hier is de kluis! Daar stond hij dan, de kluis waar we al 2 weken naar uit keken. Wat zou er in zitten? De code werd door Silvia ingevoerd (dit alles was live te volgen op FB). En ja hoor, de code was goed. We vonden een prachtig doosje, een ring EN een brief. Een Portugese brief. Dit voor het volgende mysterie... Voldaan verlieten we de gave locatie, met de brief op zak, die natuurlijk nog vertaald moest worden.

Dit alles kun je verder volgen op www.facebook.com/Puzzelpost of www.puzzelpost.nl vanaf komende maandag 8 mei start de crowdfunding voor het spel (het boekaniersdossier, dus niet deze real life game) ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan gaan beleven als wij gedaan hebben en ik kan niet wachten op de volgende real life game van Puzzelpost! 

 

In cijfers
Bereikbaarheid
8.0
Ontvangstruimte
8.0
Host(ess)
8.0
Thema Escaperoom
9.0
Puzzels
8.0
Algemeen gemiddelde
8.210
PuzzelPost Mysterie PuzzelPost Mysterie

Twee weken geleden kregen we een mailtje dat er een puzzeltocht zou starten, vol met mysteries en puzzels, daar moesten we natuurlijk aan mee doen! 

Deze puzzeltocht zou zich afspelen online en offline. Er zou ergens in Nederland een kluis staan met een mysterieus voorwerp uit de wereld van het boekaniers dossier. 

Het hele verhaal begon met een aantal afbeeldingen die beetje bij beetje verschenen op Instagram en Facebook. De eerste dagen heb ik hier zelf helaas niet de tijd voor gehad om er echt goed voor te gaan zitten, maar Nicky en Jeroen die hadden gelijk DE plek gevonden, dachten ze!

De eerste excursie was al gemaakt! maar daar kwamen ze helaas niet veel verder mee. Ik zelf had pas op vrijdag avond de tijd om er eens goed voor te gaan zitten. We hebben de afbeeldingen uitgeprint en hebben ze geprobeerd aan elkaar te linken. De eerste afbeeldingen die hadden we vrij snel gelinkt, tijdens het puzzelen bleven we de instagram pagina volgen waar we ideeen uitwisselde met andere puzzelaars. Op het eind van de avond, nouja eerder de voege ochtend hadden we bijna alle  afbeeldingen gelinkt (op een enkele na) en gingen we naar bed.

's Ochtends vroeg hebben we de laatste afbeeldingen kunnen linken, en hadden we 9 sets van 2 afbeeldingen. Op deze afbeeldingen stonden spelkaarten en cijfers. Door het koppelen van de 2 afbeeldingen ontstrond er een link tussen een bepaalde spelkaart en een bepaald cijfer. Uiteindelijke hebben we een spel kaarten gepakt en hierop de cijfers geschreven, zodat we de spelaarten op volgorde konden leggen.

Maar hoe nu verder? Hier liep het even spaak maar gelukkig kregen we een hint dat we een envelope moesten zoeken. Deze enveloppen zijn uitgedeeld bij een voorlichtings avond over puzzelpost. 

hmm... hoe komen we nu te weten welke mensen dit zijn geweest? Gelukkig had puzzelpost een aantal bedrijven getagd. We zijn contact gaan zoeken met deze bedrijven, via social media en per telefoon. We eindigde dag met een bel afspraak voor de dag erna, en een belofte van iemand die de avond erna zou kijken naar zijn envlope.

Een dag laten belde we deze meneer en die legde voor ons zijn spel kaarten (dat in de envelop zat) op de volgorde van onze kaarten. Op de zijkant van de kaarten kwam nu een tekst te voorschijn /simonb. Deze tekst plakte we achter de url puzzelpost.nl. Hierdoor kwamen we uit op een pagina die aftelde naar afgelopen zaterdag. Verder moesten we hier een mailaderes invullen en nog een vraag beandworden. Deze vraag beantwoorde we doormiddel van de documenten die te zien waren op de pagina. We kregen hierna een bevestiging dat de aanvraag goed ontvangen is.

Nu was het een aantal dagen wachten maar uiteindelijk kregen we een link die ontcijferd moest worden. Via deze link kwamen we uit op een Wetransfer pagina waar we 3 afbeeldingen konden downloaden. Deze afbeelden vertelde ons de plek waar we moesten zijn en er stond een hint op "Kluiscode: Helena's geboorte dag D D M M, A"

De plek hadden we vrij snel gevonden aan de hand van google-maps maar de kluiscode bleek wat lastiger. Na een hele avond bellen met Nicky hadden we wel een vermoede wat de code zou zijn. Nu was het wachten op de juiste dag en Tijd!

Een paar dagen later was die dag aangebroken en stonden we met een aantal andere puzzelaars op de juiste plek. We gingen het pand met z'n allen binnen en gingen op zoek naar de kluis. Na even gezocht te hebben hoorden we "Hier is de kluis!" Dus hup! met z'n allen daar naartoe. Samen maakten we de kluis open en vonden we de erfenis van Filomelia een muziekdoosje met een ring erin! Woehoe! We hebben de puzzeltocht tot een goed eide gebracht!

Vanuit de kluis werd alles gefilmd dit was live te volgen op de facebookpagina van puzzelpost. Deze puzzeltocht was ter promotie van het puzzelpost pakket dat vanaf 8 mei te bestellen is! Kijk op puzzelpost.nl voor meer informatie. En via crowdaboutnow.nl/puzzelpost kun je je eigen pakket bestellen!

Ik vond dit zo ontzettend leuk! Hopenlijk volgen er nog meer van dit soort puzzeltochten!

In cijfers
Bereikbaarheid
8.0
Ontvangstruimte
9.0
Host(ess)
8.5
Thema Escaperoom
9.0
Aankleding
9.0
Puzzels
8.0
Algemeen gemiddelde
8.610
PuzzelPost Mysterie PuzzelPost Mysterie

Let op; dit is een verslag hoe het spel is verlopen, gezien deze puzzel eenmalig was. PuzzelPost heeft wel een ander leuke puzzel uitgebracht die je thuis kunt spelen. Meer informatie daarover vind je hier.

Dit mysterie begon voor mij met een berichtje dat we een mail hadden gehad. Hierin stond dat de komende twee weken iets bijzonders ging gebeuren en hierbij alvast een spoiler van deze review: that's true!

Vlak na deze mail kwamen de eerste foto's op Instagram waarbij het nog een gissen was wat de foto's betekende. Samen met Nicky ging ik de verschillende "hints" die we konden herleiden af en al snel dachten we een spoor naar Maastricht te hebben... 

Maastricht here we come

Op de foto's zagen we o.a. de volgende zaken terug:

  • Jon van Eerd: hij is geboren in Maastricht;
  • Foto's van Twin Peaks: een hotel in Maastricht;
  • Charles Manson: wordt weergegeven in een tentoonstelling in het bonnefantemuseum;
  • Vloer uit de red room: in het bonnefantenmuseum is een rode kamer met kluisjes, toch?
  • Twin Peaks: als je het bonnefantenmuseum op Google Maps bekijkt, staan er 2 gele torens voor.

Dat moet toch wel kloppen zou je denken op basis van een paar foto's ;-) en aangezien we toch een vrije dag hadden + relatief in de buurt wonen zijn we even op en neer gereden.
Maar helaas er was niets te vinden. Duh, we waren ook twee weken te vroeg met een locatie vinden.
 

Terug naar de foto's 

Na ons bezoekje in Maastricht zijn we verder aan de slag gegaan met de inmiddels toenemende foto's. Wat hebben ze gemeen en kunnen we aan elkaar linken? Ahaaa, deze twee horen bij elkaar en die ook.. zo kwamen we stapjes vooruit. We misten echter nog een paar foto's. Deze waren na 1 week allemaal beschikbaar en zo konden we vooruit en hadden we een antwoord, maar hé dat kan niet... vreemd?! Maar even later kwam er een correctie foto online, omdat er inderdaad een foutje was gemaakt. We hebben nu een volgorde van kaarten... maar wat moeten we ermee?
 

Bellen, bellen en nog eens bellen

We kregen een hint via de Facebook pagina. In Nederland waren er een aantal getagte mensen die een pakje kaarten hebben gekregen waar we iets mee moeten. Maar hoe komen we aan die kaarten? Nou simpel; bellen!
Eerst naar The Joker Spellenspeciaalzaak, hij kon het zich eerst niet herinneren maar met de tip "goed schudden voor gebruik" bedacht hij zich. Deze kaarten lagen bij hem thuis en kon hij pas de dag erna op volgorde leggen. Hiervoor werd dus een nieuwe belafspraak gemaakt, maar omdat we toch bezig waren hebben we ook snel Sherlocked gebeld. Zij hadden immers volgens onze informatie ook deze kaarten.

Nadat we door een paar mensen doorverbonden waren, hadden we dan eindelijk de kaartenhouder te pakken. Maar helaas hij had ze ook niet bij de hand dus het spel stopte even voor ons.

De geheime URL en pakketje

Een dag later zijn de kaarten telefonisch in de juiste volgorde gelegd en daar kwan /simonb uit. Als online mensen wisten we meteen dat dit http://puzzelpost.nl/simonb moest worden. En ja hoor, daar was het volgende puzzeltje en een countdown naar de einddatum + tijd waar we exact op tijd moesten zijn. Op deze pagina moesten we bij en formuier een antwoord invullen + mailadres. Wat daarna zorgde voor een paar dagen stilte.

Een paar dagen voor de einddatum kregen we dan eindelijk een mail. Hier zaten drie foto's bij:
Foto 1) Hiermee konden we de locatie van de kluis vinden
Foto 2) Deze gaf de ingang van de locatie weer
Foto 3) Deze gaf de code van de kluis als puzzel weer
 

De laatste uurtjes

De dag, tijd, plaats en code zijn bekend, maar met hoeveel mensen zijn we daar straks? Via Facebook werd al gepolst wie er kwam en wie niet. Hieruit leken we op te maken dat het een beperkt gezelschap zou worden en dit was ook zo.

Netjes op tijd stond iedereen bij de ingang te wachten. We moesten zoals beschreven exact op tijd zijn en als groep van 10 personen gingen we de locatie in. De kluis werd gevonden en gezamelijk geopend met daarin een leuk verrassing! Hoe dit gebeurde is te zien via de live stream op https://www.facebook.com/puzzelpost/videos/1934121740203997/

Het waren dankzij PuzzelPost 2 fantastisch leuke puzzelweken!

In cijfers
Bereikbaarheid
8.0
Ontvangstruimte
8.3
Host(ess)
8.3
Thema Escaperoom
9.0
Puzzels
8.3
Algemeen gemiddelde
8.410

Andere escaperoom(s) die we hier gespeeld hebben

Puzzelpost - Utrecht
Het Boekanier dossier

Wanneer heb je voor het laatst post ontvangen waardoor je werd betoverd? Puzzelpost is een tastbaar mysterie op je deurmat. Een detectiveverhaal dat je zelf oplost, met prachtig vormgegeven materiaal. Het perfecte geschenk voor een nietsvermoedende...
8.2/103 reviews

Puzzelpost - Utrecht
Het Medusa rapport

Het langverwachte vervolg op Het Boekaniers Dossier is er eindelijk! De verschijningsdatum werd een aantal keren verzet, maar het lange wachten is zeker de moeite waard geweest. Het is wederom prachtig vormgegeven, met erg uitdagende...
8.9/102 reviews

© Copyright EscapeRoomers 2015-2017