"Ga op zoek naar water, vuur, wind en aarde!" Cuarto Elemento
Terug naar overzicht

ParaPark Elche
Cuarto Elemento

Learn the secrets of ParaPark! A place that captivates many and not just literally. The rules are simple: You enter, and the track encloses you. Countdown mechanism shows on the walls how much time you left. Every corner of the room, every subject is a new puzzle: devil-lock, puzzle, searching through hidden objects will lead the way out. To get out from ParaPark team work is needed, but strength is not required, it is enough if you're big in brain *. Venture into the ParaPark levels with your companions! Note that when the doors are closing, you have sixty minutes, to get out! * Does not need language skills!

Adres

ParaPark Elche
Carrer Capità Gaspar Ortiz 145
03204 Elche

Ga naar de website

Feitjes

Gespeeld op
woensdag 20 juli 2016
Aantal personen
4
Rated 7.8/10 based on 4 customer reviews
In woorden
Bereikbaarheid
Gratis parkeerplaats om de hoek
Ontvangstruimte
Klein maar fijn
Host(ess)
Aardig
Thema Escaperoom
4 elementen
Aankleding
In stijl
Special Effects
De entree is tof!
Puzzels
Goed

Escape Room Reviews

Cuarto Elemento Cuarto Elemento

We hoorde bij X-door Alicante dat het ParaPark in Elche ook goed moest zijn, aangezien Elche toch nog in de planning stond boekte we deze room ook! 

We kwamen aan in een iets mindere buurt van Elche, we belde aan, maar er werd niet open gedaan, we waren ook wel erg vroeg... 5 minuten later kwamen er een man en vrouw aan die gebrekkig engels spraken en vroegen of wij de Nederlanders waren, jup dat waren wij!

Eenmaal binnen liet de beste meneer ons een filmpje zien over de escaperoom, in het spaans... hij probeerde het voor ons te vertalen, we begrepen dat we de 4 elementen moesten zoeken en een soort van graal.

Op naar het avontuur, de entree was erg spannend en het kippevel stond me op mijn rug, maar eenmaal in de kamer verdween dit snel en gingen we op zoek naar alle aanwijzigingen en puzzels om achter het geheim van de 4 elementen te komen.

Ik verbaasde me hoe goed de puzzels waren, zonder dat er ook maar zinnen aan te pas komen! Kunnen veel escaperooms in Nederland nog wat van leren, om het speelbaar te maken voor iedereen.

Een andere ervaring dan in Nederland, maar wel een hele goede!

In cijfers
Bereikbaarheid
8.0
Ontvangstruimte
7.0
Host(ess)
7.0
Thema Escaperoom
8.5
Aankleding
7.0
Special Effects
7.0
Muziek / Sound effects
7.0
Puzzels
9.0
Algemeen gemiddelde
7.610
Cuarto Elemento Cuarto Elemento

Ik wist het niet, maar dit lijkt wel een wereldwijde keten van escaperooms. Ik vraag me af of ze dezelfde room in meerdere landen/plaatsen hebben..

Anyway ze moesten de deur nog openen toen we op de stoep stonden, maar toen bleek dat het wachten in de zon dat wel waard was. Een kleine maar leuk aangeklede ontvangstruimte waar ik liever gewacht had. De spanjaard kan geen vloeiend engels, dus de instructies krijgen we in het engels op papier vergezeld van wat spangelse kreten van de beste man. Hij deed wel zijn best, bij de introvideo speelde hij zelfs een soort van doventolk.

We starten, en we zijn meteen vertrokken. Nadat we de goede kamer gevonden hebben brengen we bijna alles in de war, maar gelukkig lette de spaanse man op. Deze keer duurt het wel even voor we de puzzels ontdekken, want het lijkt wel alsof echt overal die "dit ding hoort niet bij het spel" tape op zit. Toch vond ik het deze keer geen overbodige luxe, want anders was ik waarschijnlijk nog aan het zoeken naar puzzels en hints..

Deze kamer hadden we vrij snel door, maar een puzzel bleek te slim voor ons. Met een hint en de nodige koppige volharding (mede mogelijk gemaakt door fustratie) slaagden we er toch in om deze hindernis te nemen. Ik vond deze escaperoom toch wel moeilijk, maar of het bewust zo lastig was weet ik niet. Kan best zijn geweest dat wij pech hadden, want behalve de puzzels snappen en hints vinden, kwam er zeker bij het teamwork toch wel een dosis geluk kijken.

De "finale puzzel" was ook weer leuk, en we kwamen dan ook erg enthousiast en goedgehumeurd uit de kamer. Eigenlijk wel grappig, want nu ik eraan terugdenk was ik vooral gefustreerd. Maarja, des te knapper en leuker is het dat we het dan wel gehaald hebben, toch?

In cijfers
Bereikbaarheid
8.0
Ontvangstruimte
7.8
Host(ess)
7.5
Thema Escaperoom
8.1
Aankleding
8.7
Special Effects
7.7
Muziek / Sound effects
6.7
Puzzels
7.9
Algemeen gemiddelde
7.810
Cuarto Elemento Cuarto Elemento

Onze 2e Spaanse escaperoom was een in Elx, net buiten het centrum hebben we de auto geparkeerd en vonden we de ingang van het Parapark. Hier belden we aan, maar er gebeurde vrij weining, we waren ook wat aan de vroege kant. Na een tijdje wachten kwamen er 2 mensen aan gelopen die ons vroegen of we de Nederlanders waren (JUP) en of we nog even wilden wachten. Na een paar minuten mochten we eindelijk naar binnen. 

De spel leider sprak slecht Engels en gaf ons een briefje met de engelse vertaling van de regels. Hierna kregen we een filmpje te zien, met uitleg van het verhaal. Het filmpje was in het engels maar de spel leider speelde tolk in gebrekkig engels, maar het was ons duidleijk dat we de Heilige graal en de 4 elementen moesten zoeken.

In het begin lieten ze me nog even goed schrikken, en daarna mochten we zelf de kamer betreden en ging het spel van start. Dit was een kamer waar je vooral goed moest zoeken, er zaten vele mooi puzzels in verstopt. 

Deze kamer bezit een aantal mooie verrasingen en zeker een aantal zeer mooi puzzels. Wat ik wel jammer vond was de tape die bijna overal op geplakt zat, dit zorgde ook een beetje voor verwarringen bijvoorbeeld een beeldje waar tape op zit maar het voetje dat er dan los onder staat, heeft dan weer geen tape. 

Wat ook erg goed was aan deze kamer was het er een goed einde aan zit, met enthousiastme loste we de laatste puzzel op waardoor het verhaal ook zeer goed afgewerkt tot een einde kwam.

In cijfers
Bereikbaarheid
8.0
Ontvangstruimte
7.5
Host(ess)
7.5
Thema Escaperoom
7.5
Aankleding
8.5
Special Effects
8.0
Muziek / Sound effects
8.0
Puzzels
8.9
Algemeen gemiddelde
8.010
Cuarto Elemento Cuarto Elemento

Op naar de tweede buitenlandse escaperoom! Na X-Door Alicante - DaVinci speelden we deze kamer in Spanje. De escaperoom is van buiten al duidelijk aangegeven met logo. Ook de verschillende slotjes bij de deur geven al meteen een leuke sfeer.

De kamer startte met een grap van de eigenaar die toch sommige van ons wat angst gaf. Leuk verzonnen, maar hierdoor begonnen we wat vreemd. Eenmaal begonnen merk je dat deze kamer slim opgebouwd is en dat de eigenaar er goed over nagedacht heeft.
De kamer zit mooi in elkaar, toch blijft het niet te vergelijken met de betere kamers van Nederland, maar voor mijn ervaring in Spanje is dit zeker een aanrader!

In cijfers
Bereikbaarheid
8.7
Ontvangstruimte
7.3
Host(ess)
7.8
Thema Escaperoom
8.3
Aankleding
8.3
Special Effects
7.8
Muziek / Sound effects
7.0
Puzzels
7.8
Algemeen gemiddelde
7.910

© Copyright EscapeRoomers 2015-2017